Francúzsko: Dvaja neznámi útočníci postrelili policajta

NETKY.SK • 16 August 2015, 12:28 • 2 min
Francúzsko: Dvaja neznámi útočníci postrelili policajta

PARÍŽ - Ľahké strelné zranenie utrpel dnes francúzsky policajt, ktorý sa v meste Pantin neďaleko Paríža pokúsil zadržať dvoch mužov. Tí sa predtým vlámali do budovy patriacej francúzskemu ministerstvu vnútra. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Okolnosti prípadu zatiaľ nie sú úplne jasné, avšak podľa hovorcu ministerstva Pierra-Henryho Brandeta išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o vlámanie.


Policajt na oboch mužov narazil dnes skoro ráno, keď v Pantine vzdialenom približne šesť kilometrov od centra Paríža kontroloval budovu patriacu ministerstvu vnútra, ktorej súčasťou sú aj garáže, kde sú zaparkované policajné autá. Páchatelia pri útoku odcudzili policajtovi služobnú zbraň.


"Zaznel jeden výstrel, policajt utrpel ľahké zranenie a v súčasnosti je v nemocničnom ošetrení," uviedol hovorca. Podľa neho zatiaľ nie je jasné, ako sa obaja muži dostali do budovy, alebo či sa chceli zmocniť policajného auta. V budove sa nachádza aj cvičná strelnica s malým zbrojným skladom.


V Paríži platia prísne bezpečnostné opatrenia od januára, keď tam islamskí militanti v redakcii humoristického časopisu Charlie Hebdo a v židovskom obchode zavraždili 17 ľudí.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies