Francúzsko čoskoro prepustí 40 odsúdených teroristov: Môže ísť o vážne nebezpečenstvo

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 06:32 • 2 min
Francúzsko čoskoro prepustí 40 odsúdených teroristov: Môže ísť o vážne nebezpečenstvo

PARÍŽ - Francúzsky prokurátor pre boj proti terorizmu Francois Molins v pondelok oznámil, že tento a budúci rok má byť z francúzskych väzníc prepustených približne 40 odsúdených teroristov, pričom návrat zarytých radikálov do spoločnosti označil za "vážne nebezpečenstvo".

slovakia

left justify in out

Molins uviedol, že Francúzsko stále čelí veľkej hrozbe zo strany domácich podporovateľov slabnúcej extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

 

Prokurátor odhadol, že nezvestných je 600 až 700 francúzskych extrémistov, ktorí podľa dostupných informácií pôsobili v oblastiach Iraku a Sýrie ovládaných Islamským štátom, ale mnohí zrejme zahynuli.

 

Molins povedal, že podľa mienky úradov medzi zabitými na Blízkom východe je aj niekoľko organizátorov teroristických útokov v Paríži z novembra 2015.

 

Molins tvrdí, že vyšetrovanie týchto simultánnych útokov v koncertom klube Bataclan, v parížskych kaviarňach a na národnom štadióne, kde útočníci zabili celkovo 130 ľudí, by sa mohlo uzavrieť na budúci rok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies