Francúzsko chce zachrániť závod Alstomu na výrobu vlakov a 400 pracovných miest v Belforte

NETKY.SK • 12 September 2016, 18:15 • 2 min
Francúzsko chce zachrániť závod Alstomu na výrobu vlakov a 400 pracovných miest v Belforte

PARÍŽ- Francúzska socialistická vláda sľubuje, že zachráni závod Alstomu na výrobu vlakov, aj keď sa koncern rozhodol, že v závode ukončí produkciu.

slovakia

left justify in out

Francúzsky minister financií Michel Sapin dnes povedal, že vláda bude spolupracovať v lokálnymi predstaviteľmi, manažmentom Alstomu a potenciálnymi klientmi, aby zabezpečila dostatok práce pre závod vo východofrancúzskom meste Belfort.

 

Vláda kritizovala rozhodnutie Alstomu, ktoré firma zamestnancom závodu v Belforte oznámila minulý týždeň, týkajúce sa ukončenia produkcie a sťažovala sa na nedostatok konzultácií. Francúzsky štát vlastní v Alstome 20-% podiel.

Zatvorenie závodu by znamenalo zrušenie 400 pracovných miest v Belforte a premiestnenie zamestnancov do iných závodov v krajine. Premiér Manuel Valls v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Europe 1 v nedeľu (11.9.) povedal: "Každý deň bojujeme za to, aby Alstom získal nové kontrakty, predovšetkým na medzinárodných a európskych trhoch."

 

Rozhodnutie Alstomu prišlo len mesiac po tom, čo získal veľký kontrakt v USA na dodávku vlakov pre spoločnosť Amtrak. Firma nedávno tiež získala objednávky v Taliansku, Holandsku a Nemecku. Mnoho francúzskych politikov považuje situáciu Alstomu za symbolickú, ukazuje totiž ťažkosti udržania silného priemyslu doma.

 

Americký priemyselný gigant General Electric (GE) vlani prevzal energetickú divíziu Alstomu za 14,1 miliardy USD (12,56 miliardy eur).

(1 EUR = 1,1226 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies