Francúzsko chce zabrániť hraniu hry Pokémon GO v priestoroch škôl

NETKY.SK • 31 August 2016, 09:05 • 2 min
Francúzsko chce zabrániť hraniu hry Pokémon GO v priestoroch škôl

PARÍŽ - Francúzska ministerka požiadala dnes spoločnosť Niantic, ktorá vyrába hru pre smartfóny Pokémon GO, aby zariadila, že virtuálne postavičky tejto hry sa nebudú zjavovať v priestoroch škôl na území Francúzska.

slovakia

left justify in out

Šéfka vládneho rezortu pre vzdelávanie, vyššie vzdelávanie a výskum, Najat Vallaudová-Belkacemová, na tlačovej konferencii oznámila, že sa v najbližších dňoch stretne s týmto cieľom so zástupcami spoločnosti Niantic so sídlom v Kalifornii.

 

Tlačová agentúra Associated Press v tejto súvislosti pripomenula, že ministerka školstva chce týmto krokom zabrániť situáciám, keď ľudia, ktorí nemajú oprávnený vstup do školy, boli v pokušení vstupovať do školských priestorov len kvôli snahe chytiť pokémonov. Toto opatrenie možno vnímať aj ako bezpečnostný prvok, lebo v krajine po vlaňajších teroristických útokoch v Paríži stále platí výnimočný stav a existujú obavy, že školy by sa mohli stať terčom útokov.

 

Riaditelia škôl môžu sami rozhodnúť o zablokovaní hry Pokémon GO ak vyplnia online aplikáciu, ktorá vyžaduje odstránenie plnej verzie hry na uvedenej škole. Ministerka chce túto situáciu zjednodušiť a požiadať spoločnosť Niantic, aby príslušné opatrenia vykonala bez zaslania žiadostí zo strany riaditeľov škôl.

 

Hrou Pokémon GO sa na žiadosť belgického socialistického europoslanca Marca Tarabellu bude zaoberať aj Európska komisia. Poslanec upozornil Brusel, že hra porušuje právne predpisy EÚ o ochrane súkromia, keďže jej tvorcovia ju využívajú ako prostriedok na zber osobných dát užívateľov bez ich súhlasu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies