Francúzsko chce prilákať finančné spoločnosti so sídlom v Británii

NETKY.SK • 28 September 2016, 18:36 • 2 min
Francúzsko chce prilákať finančné spoločnosti so sídlom v Británii

PARÍŽ - Francúzsko vábi finančné spoločnosti so sídlom v Británii. Regulačné úrady v Paríži sľúbili, že im pomôžu urýchliť a zjednodušiť sťahovanie, ak si za nový domov zvolia Francúzsko. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Finančné spoločnosti by si tak po presune na kontinent udržali prístup na jednotný európsky trh. Práve z toho profitovala londýnska finančná štvrť City. Vďaka členstvu Británie v Európskej únii (EÚ) získali totiž firmy v City tzv. bankový pas, alebo pasové práva a môžu ponúkať svoje služby v celom európskom bloku.

 

Ale po vystúpení z únie o tieto práva prídu. Prístup na európsky trh tak bude jednou z kľúčových tém rokovaní o brexite. Finančné spoločnosti z Londýna sa však snažia prilákať aj nemecký Frankfurt nad Mohanom a írsky Dublin.

 

Francúzsky úrad pre dohľad nad finančným trhom tento mesiac upozornil, že až 5500 spoločností so sídlom v Británii môže po brexite prísť o pasové práva. Úrady v Paríži im sľúbili, že zjednodušia a urýchlia byrokratický proces. A všetky žiadosti a dokumenty, ktoré musia schváliť regulačné úrady, budú dostupné aj v angličtine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies