Francúzsko čelí opäť problémom s nedostatkom benzínu pre štrajk vodičov prepravujúcich nebezpečný náklad

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 11:21 • 2 min
Francúzsko čelí opäť problémom s nedostatkom benzínu pre štrajk vodičov prepravujúcich nebezpečný náklad

PARÍŽ - Francúzski vodiči kamiónov prepravujúcich nebezpečný náklad - vrátane pohonných hmôt - sú od minulého piatka v štrajku, ktorým žiadajú začatie rokovaní o svojich pracovných podmienkach.

slovakia

left justify in out

Protest má najvážnejšie dôsledky v departemente Ile-de-France, teda v metropolitnej oblasti Paríža, kde pred viacerými skladmi pohonných hmôt vznikli zátarasy brániace prejazdu nákladných áut.

Podľa Francúzskeho združenia ropného priemyslu (UFIP) štrajk zatiaľ nespôsobuje závažný nedostatok pohonných hmôt na čerpacích staniciach. Týždenník Le Point však dnes na svojej webovej stránke napísal, že niektoré čerpacie stanice začínajú mať problémy so zásobovaním.

Kým UFIP informoval, že z celkového počtu 11.000 čerpacích staníc vo Francúzsku nemá pohonné hmoty "asi stovka", odborová organizácia CGT tvrdí, že bez pohonných hmôt v Ile-de-France je viac ako 180 čerpacích staníc.

Ešte vyššie počty uvádza mobilná aplikácia mon-essence.fr, vychádzajúca z údajov od samotných vodičov. Podľa nej malo v utorok podvečer kvôli nedostatku pohonných látok obmedzenú prevádzku 550 čerpacích staníc v Ile-de-France. V tomto regióne, ktorý je štrajkom postihnutý najviac, má až 40 percent čerpacích staníc problém so zásobovaním pohonnými hmotami, uvádza mon-essence.fr.

Pokračovanie štrajku by mohlo súčasný stav ešte zhoršiť, poznamenal Le Point.

Podobnú situáciu zažilo Francúzsko aj vlani, keď koncom mája štrajkovali zamestnanci rafinérií a skladov pohonných hmôt.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona