Francúzsko by nemalo ďalej zvyšovať dane, tvrdí Rehn

NETKY.SK • 25 August 2013, 15:19 • 2 min
Francúzsko by nemalo ďalej zvyšovať dane, tvrdí Rehn

PARÍŽ - Podľa eurokomisára pre ekonomické a menové záležitosti Olliho Rehna by sa ďalšie zvyšovanie daní vo Francúzsku negatívne prejavilo na stave pracovného trhu v krajine a na hospodárskom raste.

slovakia

left justify in out

Francúzsko sa dostalo do bodu, keď nemôže ďalej zvyšovať dane bez toho, aby sa to negatívne prejavilo na hospodárskom raste krajiny a bez toho, aby to spôsobilo zníženie počtu pracovných miest v krajine. V nedeľu to uviedol eurokomisár pre ekonomické a menové záležitosti Olli Rehn. "Zvyšovanie daní vo Francúzsku dosiahlo osudový bod. Ďalšie zvyšovanie daní by zabrzdilo hospodársky rast a nepriaznivo pôsobilo na zamestnanosť. Musia prísť škrty v oblasti výdavkov, a nie nové dane,“ povedal Rehn.

Francúzska vláda chce v budúcom roku získať výberom daní navyše 6 mld. eur. Tieto plány sa stretli s nevôľou domácností aj firiem a boli impulzom pre Medzinárodný menový fond (MMF), aby varoval Francúzsko, že zvyšovanie daní môže zastaviť krehké zotavovanie ekonomiky. V rozhovore pre týždenník Le Journal du Dimanche Olli Rehn zopakoval, že francúzske vládne reformy idú správnym smerom, ale nedokážu priniesť dostatok finančných prostriedkov, alebo sa do ekonomiky nezavádzajú dostatočne rýchlo. 

Daňové zaťaženie vo Francúzsku je už teraz jedným z najvyšších na svete. V rámci členských krajín Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) je daňové zaťaženie vo Francúzsku tretie najvyššie, keď vyššie zaťaženie majú len Dánsko a Švédsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies