Francúzsko by chcelo oslabiť spoločnú európsku menu

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 09:00 • 2 min
Francúzsko by chcelo oslabiť spoločnú európsku menu

PARÍŽ - Spoločná európska mena je príliš silná a francúzsky prezident Francois Hollande podnikne po voľbách do Európskeho parlamentu (EP) kroky na podporu rastu a zamestnanosti. Vyhlásil to francúzsky premiér Manuel Valls. Voľby do EP sa uskutočnia od 22. do 25. mája.

slovakia

left justify in out

"Potrebujeme vhodnejšiu monetárnu politiku, pretože úroveň, na ktorej sa euro pohybuje je privysoká. Potrebujeme dôležité zmeny, ktoré urobia z monetárnej politiky nástroj rastu a tvorby pracovných miest, nástroj, ktorý bude slúžiť ľuďom,“ povedal Valls.

 

Minulý mesiac francúzsky minister hospodárstva Arnaud Montebourg uviedol, že chce, aby sa krajiny eurozóny stretli a hovorili o sile eura a o monetárnej politike. Zároveň vyzval Európsku centrálnu banku, aby prijala nekonvenčné opatrenia na oslabenie spoločnej európskej meny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies