Francúzsko bude tlačiť na Rusko, aby sa stiahlo z gruzínskeho územia

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 07:24 • 2 min
Francúzsko bude tlačiť na Rusko, aby sa stiahlo z gruzínskeho územia

Francúzsko bude tlačiť na Rusko, aby sa stiahlo z gruzínskeho územia

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky minister zahraničných vecí Bernard Kouchner dnes vyhlásil, že jeho krajina bude naďalej tlačiť na Rusko, aby stiahlo svojich vojakov z dvoch gruzínskych odštiepeneckých regiónov, Abcházska a Južného Osetska.
      V rámci návštevy Gruzínska Kouchner pred novinármi povedal, že "Rusko musí opustiť územie Gruzínska a Francúzsko musí vyvinúť maximálne úsilie, aby sa to dosiahlo".
      Počas päťdňovej vojny s Ruskom v roku 2008 Gruzínsko úplne stratilo kontrolu nad separatistickým Abcházskom a Južným Osetskom. V súčasnosti má Moskva na území týchto dvoch republík veľký počet vojakov a uznáva ich za nezávislé. Rovnaký postoj zastávajú už iba tri ďalšie krajiny.
      Vojnový konflikt sa skončil dohodou sprostredkovanou francúzskym prezidentom Nicolasom Sarkozym, v súlade s ktorou majú obe strany odsunúť svojich vojakov na pozície, kde boli pred začatím vojny. Gruzínsko. Západné štáty tvrdia, že Rusko porušuje tento aspekt prímeria.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies