Francúzsko bude od pondelka smútiť za obeťami havarovaného lietadla Air Algérie

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 11:23 • 2 min
Francúzsko bude od pondelka smútiť za obeťami havarovaného lietadla Air Algérie

DAKAR/PARÍŽ - Na znak smútku za 118 obeťami havárie lietadla spoločnosti Air Algérie, ktoré sa vo štvrtok zrútilo v Mali, budú štátne vlajky vo Francúzsku od pondelka na tri dni spustené na pol žrde.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes francúzsky prezident Francois Hollande v súvislosti s tým, že medzi obeťami leteckého nešťastia bolo aj 54 občanov Francúzska.  
      

Hollande, ktorý dnes popoludní absolvoval trojhodinové stretnutie s asi 200 príbuznými obetí, ubezpečil, že "všetky telá" budú prepravené do Francúzska. Okrem toho prisľúbil, že príbuzní budú môcť odcestovať na miesto pádu lietadla, čo im pomôže vyrovnať sa so stratou blízkych.
      

V televíznom prejave, treťom v poradí za posledné tri dni týkajúcom sa leteckej tragédie, Hollande avizoval, že v oblasti pádu bude umiestnená pamätná stéla ako spomienka na 118 obetí.    
      

Francúzsky prezident potvrdil, že príčinou nešťastia boli s najväčšou pravdepodobnosťou zlé poveternostné podmienky. Dodal však, že zatiaľ nemožno vylúčiť ani iné možnosti. Spresnil, že prebiehajú dve nezávislé vyšetrovania. 
      

Mierová misia OSN dnes informovala, že jej experti našli aj druhú čiernu skrinku z lietadla leteckej spoločnosti Air Algérie, ktoré sa zrútilo vo štvrtok v odľahlej oblasti na severe Mali. Trosky lietadla sa podarilo nájsť na území Mali neďaleko hraníc s Burkinou Faso vo štvrtok večer. Vyšetrovatelia a ich pomocné tímy vtedy zaistili aj prvú z dvoch čiernych skriniek.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies