Francúzsko bez ťažkostí zdolalo oslabený Honduras

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 07:31 • 2 min
Francúzsko bez ťažkostí zdolalo oslabený Honduras

PORTO ALEGRE - Futbalisti Francúzska zvíťazili nad hráčmi Hondurasu 3:0 v nedeľňajšom zápase E-skupiny na XX. majstrovstvách sveta v brazílskom meste Porto Alegre. Úvodný gól na Estádio Beira-Rio strelil v 45. min z pokutového kopu Karim Benzema, keď potrestal faul Wilsona Palaciosa na Paula Pogbu.

slovakia

left justify in out

Rozhodca Ricci navyše Palaciosa po druhej žltej a následnej červenej karte vylúčil. Tri minúty po zmene strán skórovali Francúzi druhýkrát - vlastný gól si dal brankár Hondurasu Noel Valladares, po strele Benzemu do žrde sa od neho lopta odrazila za bránkovú čiaru. Víťazstvo krajiny "galského kohúta" spečatil v 72. min svojím druhým gólom Benzema.

Francúzi sa po víťazstve dostali na čelo tabuľkového poradia "éčka" pred Švajčiarov, ktorí v nedeľu zdolali Ekvádorčanov 2:1. 

E-skupina: 
Francúzsko - Honduras 3:0 (1:0) 
Góly: 45. a 72. Benzema (prvý z pok. kopu), 48. Valladares (vlastný), ŽK: 7. Evra, 28. Pogba, 45. Cabaye - 28. W. Palacios, 53. Ó. García, 83. L. Garrido, ČK: 43. W. Palacios (Honduras) po druhej ŽK, rozhodovali: Ricci - De Carvalho, Van Gasse (všetci Braz.) 

 

 



Zostavy: 
Francúzsko: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba (57. M. Sissoko), Cabaye (65. Mavuba), Matuidi - Valbuena (78. Giroud), Benzema, Griezmann 
Honduras: Valladares - Beckeles, Bernárdez (46. O. Chávez), Figueroa, Izaguirre - Najar (58. Claros), L. Garrido, W. Palacios, R. Espinoza - Bengtson (46. Ó. García), Costly 

Francúzi boli od úvodného výkopu duelu aktívnejší, z čoho rezultovali fauly hráčov Hondurasu. V úvodnej polovici prvej časti hry visel gól v sieti Hondurasu dvakrát visel na vlásku, Matuidi aj Griezmann opečiatkovali brvno súperovej bránky. V 24. min Benzema hlavičkoval po centri Valbuenu nad svätyňu súpera. Kľúčovým momentom prvého polčasu bol faul Palaciosa na Pogbu v 43. min, po ktorom nasledovalo vylúčenie honduraského stredopoliara a Benzemov premenený pokutový kop - 1:0. 

Tri minúty po zmene strán upokojil Francúzov druhý gól. Benzema síce loptu do bránky nedostal, ale pomohol mu brankár Valladares, od ktorého sa lopta odrazila za čiaru a zverenci trénera Didiera Deschampsa vyhrávali 2:0. V 55. min mal veľkú šancu opäť útočník Realu Madrid Benzema, tentoraz v súboji s gólmanom Hondurasu neuspel. O deväť minút neskôr nepremenil na gól strelu z výhodnej pozície Matuidi, ale v 72. min sa Francúzi dočkali tretí raz - aktívny Benzema prudkou strelou zvnútra šestnástky upravil skóre na konečných 3:0. 

Hlasy: 
Didier Deschamps (tréner Francúzska): "Vyhrať na majstrovstvách sveta 3:0 nikdy nie je maličkosť. Hráči by si mali vychutnať tento pocit, pretože nejestvuje nič krajšie. Teší ma, že sme hrali pekný futbal, čo je pozitívny signál do ďalšieho diania na turnaji." 

Luis Suárez (tréner Hondurasu): "Myslím si, že Francúzi hrali lepšie než my, čiže nehľadám nijaké výhovorky. Sú určité veci, ktoré do budúcnosti musíme zlepšiť. Je náročné hrať o jedného muža menej, najmä proti takto veľmi dobre organizovanému tímu." 


Tabuľka E-skupiny: 
1. Francúzsko 1 1 0 0 3:0 3 
2. Švajčiarsko 1 1 0 0 2:1 3 
3. Ekvádor 1 0 0 1 1:2 0 
4. Honduras 1 0 0 1 0:3 0 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies