Francúzsko-americká herečka Julie Delpy nakrúti drámu My Zoe

NETKY.SK • 3 December 2016, 15:45 • 2 min
Francúzsko-americká herečka Julie Delpy nakrúti drámu My Zoe

BRATISLAVA - Francúzsko-americká herečka, scenáristka a režisérka Julie Delpy nakrúti drámu s názvom My Zoe. Štyridsaťšesťročná filmárka sa okrem réžie ujala aj scenára, pričom si v snímke tiež zahrá.

slovakia

left justify in out

Stvárni genetičku Isabelle, ktorá sa spamätáva z nevydareného manželstva, pričom sa s bývalým manželom delí o výchovu dcéry Zoe. Rodinu však nečakane postihne tragédia a Isabelle sa preto rozhodne vziať všetko do vlastných rúk.


Okrem rodáčky z Paríža sa vo filme ukážu nemecký herec Daniel Brühl a jeho anglická kolegyňa Gemma Arterton, ktorí si zahrajú pár. Herecké obsadenie doplní Izraelčan Lior Ashkenazi, ktorý stvárni Isabellinho nového priateľa. Predstaviteľ jej bývalého manžela zatiaľ nie je známy.


Novinka sa bude odohrávať v Londýne. Nakrúcať sa bude vo Veľkej Británii, pričom plánujú začať na jar budúceho roka. O produkciu sa pre Baby Cow Productions postará Gabrielle Tana, ktorá stojí za snímkami ako Vojvodkyňa (2008) či Philomena (2013). Okrem nej sa pod drámu podpíšu producenti Hubert Caillard a Dominique Boutonnat zo spoločnosti Electrik Films France.


Julie Delpy je známa napríklad z filmov Homo Faber (1991), Zabiť Zoe (1993), Zlomené kvety (2005) alebo trilógií Tri farby: Modrá (1993), Červená (1994), Biela (1994) a Pred úsvitom (1995), Pred súmrakom (2004), Pred polnocou (2013) či komiksovky Avengers 2: Vek Ultrona (2015). Venuje sa aj réžii, postarala sa napríklad o filmy 2 dni v Paríži (2007), Bátoryčka: Krvavá grófka (2009) alebo 2 dni v New Yorku (2012), v ktorých tiež účinkovala a pracovala aj na scenároch. Ako scenáristka sa spolupodieľala tiež na spomínaných snímkach Pred súmrakom a Pred polnocou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies