Francúzsko a Nemecko budú ďalej podporovať asociačnú dohodu EÚ a Ukrajiny

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 19:27 • 2 min
Francúzsko a Nemecko budú ďalej podporovať asociačnú dohodu EÚ a Ukrajiny

METZ - Francúzsko a Nemecko budú ďalej podporovať asociačnú dohodu medzi Európskou úniou a Ukrajinou, a to napriek tomu, že Holanďania sa v stredajšom referende vyslovili proti tomuto opatreniu. Vyhlásil to dnes francúzsky prezident Francois Hollande, ktorého cituje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Čo sa týka Európy, tá implementuje z asociačnej dohody toľko, koľko sa len bude dať," povedal šéf Elyzejského paláca na tlačovej konferencii po stretnutí s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou vo francúzskom meste Metz.


Asociačnú dohodu Bruselu s Kyjevom ratifikovalo už 27 členských krajín EÚ i Ukrajina. V Holandsku ju podpísala vláda, ktorej ďalší postup po negatívnom výsledku plebiscitu nie je zrejmý. Výsledky referenda však pre ňu nie sú právne záväzné.


Plebiscit v Holandsku je výsledkom úsilia euroskeptických iniciatív, ktoré si ho vynútili zozbieraním 400.000 podpisov. Sľubovali si od neho predovšetkým vyslanie jasného protiúnijného signálu.
Kým stúpenci dohody pripomínali nové možnosti v hospodárskej oblasti, predovšetkým vďaka dohode o voľnom obchode, kritici vidia v dohode prvý krok na ceste k plnoprávnemu členstvu Ukrajiny v EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies