Francúzsko a India posilnili spoluprácu v oblasti obrany a námornej bezpečnosti

NETKY.SK • 10 Marec 2018, 15:41 • 2 min
Francúzsko a India posilnili spoluprácu v oblasti obrany a námornej bezpečnosti

NAÍ DILLÍ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron rokoval v sobotu počas oficiálnej návštevy Indie s tamojším premiérom Naréndrom Módím.

slovakia

left justify in out

Po stretnutí oboch politikov došlo k podpisu viacerých dohôd medzi Francúzskom a Indiou. Ako zhodnotila agentúra DPA, dohodami dôjde k výraznému posilneniu spolupráce Indie s Francúzskom v oblasti obrany a námornej bezpečnosti. Patrí medzi ne aj dohoda o vytvorení satelitnej zostavy na monitorovanie priestoru Indického oceánu.

 

Rozšírenie spolupráce počíta tiež s možnosťou vzájomne zdieľať vojenské základne oboch krajín, objasnil prezident Macron. Priblížil, že obe strany sa dohodli na vytvorení stratégie pre spoločné operácie námorných síl, obojstrannej možnosti použiť námorné základne či spoločnom monitorovaní námorného priestoru.

 

Po rokovaní medzi Macronom a Módím v Naí Dillí došlo aj k podpisu zmluvy o výmene tajných informácií či zmluvy o recipročnej logistickej podpore medzi ozbrojenými zložkami Francúzska a Indie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies