Francúzski väzni budú môcť udržiavať vzťah so svojou rodinou priamo z cely, zavedú im tam pevné linky

NETKY.SK • 3 Január 2018, 06:46 • 2 min
Francúzski väzni budú môcť udržiavať vzťah so svojou rodinou priamo z cely, zavedú im tam pevné linky

PARÍŽ - Väzni vo Francúzsku budú mať v celách zavedené telefónne pevné linky, tamojšie ministerstvo spravodlivosti potvrdilo v utorok pre agentúru DPA.

slovakia

left justify in out

Cieľom tohto opatrenia je pomôcť väzňom udržiavať vzťahy so svojimi rodinami ako aj bojovať proti rozšírenému pašovaniu mobilných telefónov vo väzenskom prostredí. Podľa denníka Le Monde väzenské stráže len v roku 2016 zabavili v nápravnovýchovných zariadeniach takmer 33-tisíc mobilných telefónov.

 

Ministerstvo spravodlivosti vyhlásilo, že väznice budú naďalej rušiť mobilný signál. Z pevných liniek v celách budú môcť väzni telefonovať len na vopred povolené čísla, pričom telefóny budú sprístupnené vo všetkých celách okrem disciplinárnych samotiek.

 

Francúzsky väzenský systém je preplnený, podľa údajov ministerstva spravodlivosti bolo v zariadeniach s 59-tisíc miestami umiestnených až 69-tisíc väzňov. Podľa denníka tak nie každý väzeň získal v minulosti prístup ku kabínke s telefónom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies