Francúzski sudcovia preveria zlyhanie štátnych orgánov pred útokom v Nice

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 07:28 • 2 min
Francúzski sudcovia preveria zlyhanie štátnych orgánov pred útokom v Nice

PARÍŽ - Dvojica francúzskych sudcov sa bude zaoberať podozreniami zo zlyhania štátnych a mestských orgánov počas vlaňajších osláv národného sviatku v Nice, kde útočník vrazil nákladným autom do davu na promenáde, pričom desiatky ľudí zabil alebo zranil.

slovakia

left justify in out

Oznámil to v stredu tamojší prokurátor Jean-Michel Pretre. Preverovanie tvrdení, že pred oslavami neboli prijaté náležité bezpečnostné opatrenia, podľa prokurátora nasleduje po prijatí sťažnosti od rodiny dieťaťa, ktoré bolo jednou z 86 obetí útoku zo 14. júla 2016. Ešte v januári pritom Pretre oznámil, že predbežné vyšetrovanie neurčilo, kto by mal niesť trestnú zodpovednosť.

 

Prípad teraz prevezmú vyšetrujúci sudcovia, ktorí sa vyjadria, či by mali byť vznesené obvinenia voči štátnym alebo mestským orgánom. Tridsaťjedenročného páchateľa tuniského pôvodu Mohameda Lahouaieja Bouhlela (Muhammada Lahwajidža Búhlála) pri útoku v Nice usmrtila polícia. K činu sa následne prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies