Francúzski študenti ostro protestujú, zranení pracovníci škôl žiadajú ochranu

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 14:38 • 2 min
Francúzski študenti ostro protestujú, zranení pracovníci škôl žiadajú ochranu

PARÍŽ - Riaditelia francúzskych škôl požadujú ochranu, pretože niekoľko administratívnych pracovníkov v školách zranila mládež protestujúca proti reformám trhu práce. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stredoškolskí a vysokoškolskí študenti hrajú poprednú úlohu v niekoľkotýždňových protestoch proti návrhu zákona, ktorý uvoľňuje predpisy stanovujúce pracovný týždeň a uľahčuje prepúšťanie zo zamestnania.

 

Odborová organizácia školských administratívnych pracovníkov SNPDEN uviedla, že najnovšie násilnosti dnes postihli Voltairovu strednú školu v Paríži a zranenia utrpeli dvaja zástupcovia riaditeľa, keď ich zasiahol štrk.

 

Podpredseda SNPDEN Michel Richard vyhlásil, že riaditeľka jednej školy utrpela tri zlomeniny rebier, keď sa na ňu vrhol protestujúci dav; ďalší riaditeľ dostal úder do tváre a tretí utrpel modriny spôsobené nádobami na smeti, ktoré na seba navŕšili protestujúci. Richard uviedol: "Žiadame, aby štát čo najrýchlejšie zasiahol."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies