Francúzski rodičia si platia opatrovateľky detí na noc, aby sa vyspali

NETKY.SK • 28 December 2017, 16:28 • 2 min
Francúzski rodičia si platia opatrovateľky detí na noc, aby sa vyspali

Za jednu pokojnú noc sú ochotní zaplatiť aj viac než 100 eur.

slovakia

left justify in out

Opatrovateľka prichádza dieťa nakŕmiť, prebaľovať a strážiť v čase od 20.00 do 6.00 hod. alebo od 22.00 do 8.00 hod., píše server Novinky.cz. Službu, ktorú si je možné započítať do ročnej zľavy na dani  až do výšky 7500 eur, ponúka v poslednom čase stále viac firiem. Často ju však vykonávajú načierno prisťahovalkyne.

 

Tridsaťročnej Juliette zaplatila desať nocí stráženia rodina jej manžela. I vďaka tomu sa mladá žena zotavila z pôrodu tak rýchle, že už po troch týždńoch sa vrátila do práce. "Nechcela som sa šesť mesiacov trápiť s únavou," povedala pre francúzsky web Rue 89.

 

Na nový trend, ktorý prichádza zo Spojených štátov a reaguje najmä na potrebu alebo len prianie žien vrátiť sa skoro do práce, sa však nie všetci pozerajú s pochopením. Podľa Sarah Bursauxové, ktorá v Paříži pracuje ako pediater, nejde ani tak o problém spánku, ako skôr stratu povedomia toho, čo to znamená mať dieťa. "Keď sa o dieťa nechceme starať, možno by sme si ho nemali ani zaobstarať," domnieva sa lekárka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies