Francúzski reprezentanti sa budú zodpovedať za štrajk na MS v JAR

NETKY.SK • 17 August 2010, 12:12 • 2 min
Francúzski reprezentanti sa budú zodpovedať za štrajk na MS v JAR

Francúzski reprezentanti sa budú zodpovedať za štrajk na MS v JAR

slovakia

left justify in out

Bývalého kapitána francúzskej futbalovej reprezentácie Patricea Evru a jeho ďalších štyroch spoluhráčov si na utorok predvolala disciplinárna komisia Francúzskeho futbalového zväzu (FFF). Hráči sa jej budú zodpovedať za štrajk počas MS v JAR, pričom by si mali vypočuť aj tresty, ktoré sú v rozpätí od obyčajného pokarhania po doživotný zákaz reprezentovania.
      Zväz predvolal tiež Nicolasa Anelku, Francka Riberyho, Erica Abidala a Jeremyho Toulalana. Všetkých 23 reprezentantov počas šampionátu bojkotovalo tréning na protest proti vylúčeniu Anelku zo zostavy po tom, čo ten urazil trénera Raymonda Domenecha po prehre 0:2 s Mexikom. Ribery sa s najväčšou pravdepodobnosťou disciplinárke zodpovedať nebude, keďže jeho nemecký zamestnávateľ Bayern Mníchov ho pred úvodným zápasom novej sezóny odmietol pustiť do Francúzska.
      "Les Bleus" opustili turnaj už po skupinovej fáze, pričom v troch súbojoch ani raz nezvíťazili. Francúzsku futbalovú verejnosť i politické špičky, vrátane prezidenta Nicolasa Sarkozyho, však pobúrili predovšetkým konflikt Evru s kondičným trénerom a protest tímu v autobuse, ktorý zaznamenali televízne kamery.
      Hráči už dostali finančný trest v podobe zmrazenia odmien za účasť na MS. Zástancovia tvrdej línie ako Lilian Thuram, bývalý reprezentant a člen FFF, však požadujú pre Evru najtvrdší trest, a síce aby si už nikdy nemohol obliecť národný dres.
      Nový tréner Francúzska Laurent Blanc sa chce posunúť ďalej po tom, čo jeho výber bez jediného z 23 účastníkov MS podľahol v príprave Nórsku 1:2. "Nestal som sa reprezentačným trénerom preto, aby som trestal francúzsky tím. Chcem dať dohromady najlepší možný tím, pozostávajúci z najlepších hráčov. Aby sme dosiahli požadované výsledky, musím sa pokúsiť zostaviť najlepší výber," uviedol Blanc, ktorý dúfa, že bude mať všetkých hráčov k dispozícii na septembrové kvalifikačné duely o postup na ME 2012 proti Bielorusku a Bosne.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies