Francúzski poslanci navrhli pokutovať sexistické správanie

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 14:19 • 2 min
Francúzski poslanci navrhli pokutovať sexistické správanie

PARÍŽ - Skupina piatich francúzskych poslancov v stredu podala vláde návrh na pokutovanie ľudí, ktorých by pristihli pri sexistickom správaní sa.

slovakia

left justify in out

Pokuta by podľa neho v takom prípade bola vo výške najmenej 90 eur a dávali by ju za "komentáre, správanie alebo nátlak sexistickej či sexuálnej povahy", ktoré sú ponižujúce, zastrašujúce, nepriateľské alebo urážlivé.

Poslanci podali spomínaný návrh v čase, keď vláda prezidenta Emmanuela Macrona pripravuje nový zákon zameraný na sexuálne násilie a obťažovanie, ktorý by mal byť hotový koncom mesiaca. Štátna tajomníčka pre ženské práva Marlene Schiappa, ktorá je jednou z vládnych členov pripravujúcich návrh daného zákona, navrhla pokutovanie sexistického správania sa už minulý rok.

Macronova strana Republika vpred vo štvrtok odovzdá vláde výsledky celonárodného prieskumu, v ktorom mala verejnosť navrhnúť spôsoby, ako bojovať so sexizmom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona