Francúzski policajti jazdia na autách z Trnavy

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 11:31 • 2 min
Francúzski policajti jazdia na autách z Trnavy

TRNAVA - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia vyrobila v prvom polroku tohto roku ďalších 366 vozidiel Peugeot 208 na objednávku francúzskej polície.

slovakia

left justify in out

Pôvodná objednávka spred štyroch rokov bola na 500 vozidiel, z liniek trnavskej automobilky už vyšlo spolu viac ako 860 áut značky Peugeot 208 v policajnej verzii. Ich výbava je špecifická a prispôsobená potrebám polície a colníkov. Tieto autá sa vyrábajú vo verziách light a full. Agentúru SITA o tom informovala Natália Kozmelová z trnavskej automobilky.


Výroba vozidiel v policajnej verzii sa od bežnej sériovej produkcie podľa Kozmelovej líši predovšetkým v plánovaní a organizácii. Nevyhnutná je dobrá spolupráca prevádzky montáž s logistikou a spoločnosťou Gefco, ktorá spolu s výrobnými prevádzkami automobilky objednáva špecifické dielce.


Za finálnu adaptáciu policajných áut zodpovedá spoločnosť Gefco v priestoroch linky kvality v prevádzke montáž. Pre technické obmedzenia je denná produkcia limitovaná na maximálne osem vozidiel vo verzii "polícia“. Nové policajné vozidlá putujú z trnavských liniek do francúzskeho Poissy, kde začínajú svoju misiu v radoch polície a colnej správy.


V minulom roku trnavská automobilky zo skupiny PSA Groupe vyrobila viac ako 303 tisíc vozidiel. Dosiahla tak nový výrobný rekord, ktorý predstavoval medziročný rast takmer o 19 percent. Odhad výroby na tento rok je pre vysoký dopyt stanovený na 315-tisíc vozidiel, čo by znamenalo štvorpercentný medziročný rast a nový výrobný rekord.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona