Francúzski krajní pravičiari žalujú černošskú ministerku

NETKY.SK • 21 Október 2013, 15:41 • 2 min
Francúzski krajní pravičiari žalujú černošskú ministerku

PARÍŽ - Francúzsky krajne pravicový Národný front (FN) podá žalobu na jedinú ministerku čiernej pleti Christiane Taubirovú.

slovakia

left justify in out

Spor sa začal ešte minulý týždeň, keď kandidátka FN v regionálnych voľbách Anne-Sophie Leclereová vyhlásila, že ministerku by radšej videla "visieť na konároch stromov ako vo vláde". Strana jej kandidatúru následne stiahla, ministerka pochádzajúca z Francúzskej Guyany však v sobotu zaútočila späť.

Útok členky FN pritom označila za "smrteľný" a "vražedný". "Sú to černosi na konároch stromov, Arabi v mori, homosexuáli v Seine, Židia v peci, a tak ďalej," vyhlásila ministerka. Národný front líderky Marine Le Penovej reagoval podaním žaloby, keďže Taubirová pošliapava "pravidlá demokratickej a republikánskej debaty a česť miliónov Francúzov, ktorí hlasovali za stranu".

Vedenie Národného frontu sa obdobným prípadom muselo zaoberať aj septembri. Ďalší kandidát strany na svojom konte na internetovej sociálnej siete Facebook zverejnil záber horiacej izraelskej vlajky s textom - Toto je Francúzsko. Samotná Le Penová uviedla, že je to v rozpore so straníckou politikou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies