Francúzski colníci našli balíky s tisíckami pašovaných mŕtvych morských koníkov

NETKY.SK • 19 August 2016, 14:09 • 2 min
Francúzski colníci našli balíky s tisíckami pašovaných mŕtvych morských koníkov

PARÍŽ - Francúzski colníci skonfiškovali 2000 sušených morských koníkov prepašovaných do Francúzska v niekoľkých poštových balíkoch, ktoré smerovali z Guiney do Vietnamu. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ohrozené živočíchy našli colníci v igelitových taškách na pošte na parížskom predmestí. Francúzsky colný úrad napísal v dnešnom vyhlásení, že morské koníky mali byť letecky poslané do Vietnamu, kde by ich zrejme využili v tradičnej medicíne alebo predali turistom.

 

Colníci často konfiškujú ohrozené živočíchy - živé alebo mŕtve - ktoré sú prepašované do Francúzska alebo cezeň smerujú ďalej. Ministerstvo životného prostredia v rámci boja proti obchodovaniu s chránenými druhmi zvierat tento týždeň úplne zakázalo obchodovanie so slonovinou a rohmi nosorožcov vo Francúzsku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies