Francúzski a holandskí euroskeptici nevytvorili v parlamente frakciu

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 06:53 • 2 min
Francúzski a holandskí euroskeptici nevytvorili v parlamente frakciu

AMSTERDAM - Krajne pravicové strany z Holandska a Francúzska v Európskom parlamente v pondelok zlyhali v pokuse o vytvorenie parlamentnej frakcie zameranej proti EÚ. Agentúru Reuters o tom informoval Geert Wilders, vodca holandskej Strany slobody (PVV).

slovakia

left justify in out

Wilders vyhlásil, že spolupráca s poľskou pravicovou stranou - obviňovanou z mizogýnstva a antisemitizmu - sa preňho ukázala byť "príliš vzdialeným mostom". Holandský politik ale podľa vlastných slov dúfa, že sa mu podarí vytvoriť parlamentnú skupinu ešte v priebehu tohto roka.
      

Euroskeptická a protiimigračná strana PVV chcela túto skupinu vytvoriť spolu s francúzskym Národným frontom Marine le Penovej a piatimi ďalšími stranami. Stranám by to umožnilo prístup k ďalšiemu financovaniu v mnohonárodnom parlamentnom zhromaždení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies