Francúzskemu komikovi zakázali vstup do krajiny

NETKY.SK • 3 Február 2014, 19:02 • 2 min
Francúzskemu komikovi zakázali vstup do krajiny

LONDÝN - Komika obviňujú, že prostredníctvom svojich vystúpení podnecuje k rasovej nenávisti a antisemitizmu. Sám sa navyše hlási ku gestu, ktoré v decembri po strelení gólu spravil futbalista Anelka.

slovakia

left justify in out

Britské ministerstvo vnútra v pondelok informovalo o vydaní zákazu vstupu pre kontroverzného francúzskeho komika, ktorý chcel prísť navštíviť svojho kamaráta, francúzskeho futbalistu Nicolasa Anelku. Komika Dieudonného M’balu M’balu obviňujú, že prostredníctvom svojich vystúpení podnecuje k rasovej nenávisti a antisemitizmu. Sám sa navyše hlási ku gestu, ktoré v decembri po strelení gólu spravil Anelka. Ten za svoje konanie čelí disciplinárnemu konaniu a Dieudonné sa ho rozhodol do Londýna prísť podporiť. Tvrdí totiž, že gesto známe ako quenelle je výrazom odporu voči vláde. Britský rezort vnútra dodal, že v prípade príchodu na britské ostrovy ho otočia na hraniciach a každému, kto hercovi s kamerunskými koreňmi pomôže pri vstupe na britské územie, hrozí pokuta v prepočte približne 12-tisíc eur.

Britské ministerstvo vnútra môže zakázať vstup osobe, ktorá je hrozbou pre národnú bezpečnosť, verejný poriadok či občanov a oslavuje násilie a ďalšie vážne zločiny. Británia preto začiatkom roka 2009 zakázala vstup holandskému krajne pravicovému lídrovi Geertovi Wildersovi. Dôvodom bol jeho film Fitna, ktorý spájaním terorizmu s islamom pobúril moslimský svet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies