Francúzskemu futbalovému klubu SC Bastia hrozia tvrdé sankcie za vyčíňanie fanúšikov

NETKY.SK • 17 Apríl 2017, 11:38 • 2 min
Francúzskemu futbalovému klubu SC Bastia hrozia tvrdé sankcie za vyčíňanie fanúšikov

PARÍŽ - Francúzskemu futbalovému klubu SC Bastia hrozia tvrdé sankcie za vyčíňanie fanúšikov v nedeľňajšom dueli Ligue 1 proti Olympique Lyon. Zápas sa začal s takmer hodinovým oneskorením po tom, ako priaznivci domáceho tvrdého jadra asi 15 minút pred ukončením rozcvičky vnikli na ihrisko a začali strkať do hráčov hostí. Po odohratí prvého polčasu prišlo opäť k vniknutiu fanúšikov na hraciu plochu a súboj nedohrali.

slovakia

left justify in out

Bastii hrozí okrem mastnej pokuty od disciplinárnej komisie trest v podobe uzavretia štadióna či odobratia bodov. "Takéto správanie na futbalových štadiónoch je neprípustné. Prišlo k vážnym incidentom, ktoré treba tvrdo potrestať. Je to čierny deň pre celý francúzsky šport," povedal pre denník L'Equipe štátny tajomník ministerstva športu Thierry Braillard. Udalosti v Bastii ostro odsúdil aj útočník Lyonu Alexandre Lacazette, ktorý v nedeľu nefiguroval v základnej jedenástke. "Bolo to hanebné a nezmyselné," poznamenal kanonier prostredníctvom twitteru.

 

Prezident Lyonu Jean-Michel Aulas bol šokovaný z toho, čo sa na ihrisku odohralo: "Videl som neuveriteľné veci. Troch našich hráčov napadli nepríčetní fanúšikovia Bastie a nebyť rýchleho policajného zásahu, mohlo to mať oveľa horšie následky. Môžeme hovoriť o veľkom šťastí, že nikto neutrpel zranenia. Väčšina našich hráčov vôbec nemala chuť nastúpiť na zápas, poznačilo ich to. Považujem za správne, že duel sa napokon nedohral."

 

V priebehu štyroch dní to bolo už druhýkrát, čo zápas Lyonu poznačili výtržnosti. Vo štvrtok sa jeho stúpenci dostali do bitiek pred a priamo na štadióne v Lyone s fanúšikmi tureckého Besiktasu Istanbul a spôsobili odklad výkopu prvého štvrťfinále Európskej ligy UEFA. Vedenie najvyššej francúzskej súťaže vyzvalo predstaviteľov Bastie, aby prijali všetky možné bezpečnostné opatrenia s cieľom zamedziť podobným prípadom v budúcnosti. "Futbalovým chuligánom, ktorí nesú zodpovednosť za nedeľňajšie udalosti, treba zakázať vstup na štadióny," uvádza sa v stanovisku.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona