Francúzskeho vojaka bodol v Paríži útočník do krku

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 08:20 • 2 min
Francúzskeho vojaka bodol v Paríži útočník do krku

PARÍŽ - Francúzskeho vojaka na hliadke v parížskej obchodnej štvrti La Défense včera dvakrát bodol neznámy útočník do krku. Z miesta činu ušiel. Život 23-ročného vojaka nie je v ohrození, citovala ministerstvo vnútra agentúra Associated Press. Prezident Francois Hollande povedal, že príslušné orgány prešetrujú akúkoľvek možnú spojitosť s brutálnym zabitím britského vojaka v Londýne v stredu. Zdôraznil, že totožnosť útočníka je neznáma a varoval pred rýchlym dospievaním k záverom.

slovakia

left justify in out

Noviny Le Parisien napísali, že údajný útočník bol bradatý muž severoafrického pôvodu vo veku asi 30 rokov, pod bundou mal oblečené arabské oblečenie. Hollande na tlačovej konferencii v Etiópii, kde je na návšteve, povedal, že "by mohla existovať spojitosť (s útokom v Londýne), ale pozrieme sa na všetky prvky." Na 25-ročného britského vojaka Lea Rigbyho zaútočili pred kasárňami vo Woolwichi dvaja Briti nigérijského pôvodu za bieleho dňa. Útok nafilmovali svedkovia mobilnými telefónmi. Na jednom videozázname jeden z dvoch útočníkov so zakrvavenými rukami varuje pred ďalšími násilnosťami. Útočníci počkali na príchod polície, ktorá ich podľa svedkov strelila do nôh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies