Francúzskeho exprezidenta Sarkozyho začali oficiálne vyšetrovať

NETKY.SK • 22 Marec 2013, 10:00 • 2 min
Francúzskeho exprezidenta Sarkozyho začali oficiálne vyšetrovať

PARÍŽ - Bývalého francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho začali dnes oficiálne vyšetrovať v súvislosti s obvineniami, že počas kampane v roku 2007 dostal ilegálne finančné dary od najbohatšej ženy v krajine. Informovala o tom spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na Sarkozyho právnika.

slovakia

left justify in out

Exprezident mal prijať tisíce eur od Lilliane Bettencourtovej, dedičky kozmetického impéria L'Oréal. Francúzska tlač už mnohokrát informovala, že Bettencourtová (90) mala prispieť sumou 150.000 eur na Sarkozyho úspešnú prezidentskú kampaň v roku 2007, čo aj ona, aj bývalý prezident popierajú.

Sarkozyho právnik uviedol, že podá odvolanie voči "zmätočnému a nespravodlivému rozhodnutiu". Polícia prehľadala exprezidentov dom a kancelárie v júli minulého roka po tom, ako stratil imunitu. Úrady tak urobili v rámci vyšetrovania, ktoré nariadil vyšetrujúci sudca Jean-Michel Gentil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies