Francúzskeho exprezidenta Chiraca hospitalizovali, v nemocnici má zostať niekoľko dní

NETKY.SK • 10 December 2015, 13:14 • 2 min
Francúzskeho exprezidenta Chiraca hospitalizovali,  v nemocnici má zostať niekoľko dní

PARÍŽ - Bývalého francúzskeho prezidenta Jacqua Chiraca hospitalizovali v stredu v jednej z parížskych nemocníc. Jeho dcéra Claude dnes médiá informovala, že zdravotný stav jej 83-ročného otca nevyvoláva znepokojenie a jeho život nie je ohrozený.

slovakia

left justify in out

O hospitalizácii rozhodli v stredu počas plánovanej kontroly u lekára, ktorému sa Chirac posťažoval na celkovú slabosť. V nemocnici by mal zostať niekoľko dní. Chiraca, ktorý bol prezidentom Francúzska v rokoch 1995-2007, po odchode z Elyzejského paláca hospitalizovali už niekoľkokrát, čo zakaždým vyvolalo dohady o jeho zlom zdravotnom stave, dokonca aj smrti, ako dnes pripomenula televízia BFMTV.

 

Dlhé roky sa pritom Chirac tešil povesti muža so železným zdravím. Prvý vážny zdravotný problém sa uňho objavil v septembri 2005, keď ho postihla cievna mozgová príhoda, ktorá jeho organizmus silne oslabila. V posledných rokoch sa objavuje na verejnosti len veľmi zriedka, naposledy tak urobil vlani 21. novembra, keď sa zúčastnil na odovzdávaní výročnej ceny svojej nadácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies