Francúzske úrady začali vyšetrovať smrť mladého belgického cyklistu

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 15:54 • 2 min
Francúzske úrady začali vyšetrovať smrť mladého belgického cyklistu

Paríž 9. apríla (TASR) - Francúzske úrady začali vyšetrovať smrť belgického cyklistu Michaela Goolaertsa počas nedeľňajších pretekov Paríž - Roubaix.

slovakia

left justify in out

"V najbližších dňoch bude vykonaná pitva, aby sme zistili presnú príčinu smrti," citovala agentúra AP slová prokurátora Remiho Schwartza.

 

Dvadsaťtriročný jazdec zomrel v nedeľu večer v nemocnici v Lille. Goolaerts spadol asi 150 km pred cieľom, utrpel zástavu srdca a na trati ho museli oživovať záchranári. Následne ho previezli vrtuľníkom do nemocnice. Presné detaily nehody nie sú známe, keďže pád kamery nezachytili.

 

Podľa Schwartza prvé výsledky vyšetrovania naznačujú, že Goolaerts spadol kvôli srdcovej nevoľnosti a pád pravdepodobne nebol príčinou smrti. "Ale v tejto fáze nemáme žiadnu istotu. Neexistuje žiadne zrejmé vysvetlenie," dodal prokurátor z Cambrai.

 

Goolaerts je druhým Belgičanom, ktorý zomrel po problémoch so srdcom na pretekoch za posledné obdobie. Pred dvomi rokmi skonal po infarkte Daan Myngheer na Criterium International na Korzike.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies