Francúzske úrady vyhostili dvoch Rusov

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 13:35 • 2 min
Francúzske úrady vyhostili dvoch Rusov

PARÍŽ - Francúzske úrady vyhostili dvoch ruských občanov, ktorí sa zaplietli do hromadných bitiek medzi futbalovými chuligánmi Ruska a Anglicka počas EURO 2016. Informáciu pre agentúru DPA potvrdil štátny žalobca z úradu v Marseille Brice Robin.

slovakia

left justify in out

Násilné strety podnapitých priaznivcov Ruska a Anglicka pred, počas a po sobotňajšom zápase "slovenskej" B-skupiny si vyžiadali desiatky zranených fanúšikov. Problémy vyvolávala najmä skupina 150 ruských "ultras", ktorí boli podľa Robina vysoko organizovaní. Európska futbalová únia (UEFA) varovala obe strany, že v prípade opakovaných násilností hrozí ruskému i anglickému tímu vyradenie z turnaja.

 

Jeden anglický fanúšik, 51-ročný Andrew Bache z Portsmouthu, bol po útoku ruských chuligánov v kritickom stave. Jeho stav je podľa Robina aktuálne stabilizovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies