Francúzske školy v mieste rukojemníckej drámy evakuujú

NETKY.SK • 9 Január 2015, 16:28 • 2 min
Francúzske školy v mieste rukojemníckej drámy evakuujú

DAMMARTIN-EN-GOELE - Úrady začali evakuovať školy v severofrancúzskej obci Dammartin-en-Goele, ktorú kvôli prebiehajúcej rukojemníckej dráme hermeticky uzavreli tisíce príslušníkov polície. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V tlačiarni v priemyselnom parku v Dammartin-en-Goele v departemente Seine-et-Marne sa totiž aj s rukojemníkmi ukrývajú dvaja teroristi, ktorí v stredu v Paríži zavraždili desať redaktorov satirického týždenníka Charlie Hebdo a dvoch policajtov.

 

   

V obci Dammartin-en-Goele vzdialenej približne 50 kilometrov severovýchodne od metropoly Paríž navštevuje školy približne 1000 študentov.

 


     

"Školu, ktorá sa nachádza najbližšie k miestu rukojemníckej drámy už evakuovali, teraz evakuujú ďalšie," uviedol pre agentúru Reuters zástupca starostu Thierry Chevalier, ktorý zdôraznil, že prvá príde na rad škôlka a základná škola. Deti odvážajú do telocvične v centre obce, kam si ich prichádzajú vyzdvihnúť rodičia. 
     

Policajné jednotky obkľúčili tlačiareň, kde sa obaja páchatelia ukrývajú. Podľa policajného zdroja teroristi zadržiavajú najmenej jedného rukojemníka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies