Francúzske ministerstvo vnútra poprelo správy o dvoch zabitých v supermarkete

NETKY.SK • 9 Január 2015, 16:13 • 2 min
Francúzske ministerstvo vnútra poprelo správy o dvoch zabitých v supermarkete

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo vnútra dnes poprelo správy o dvoch mŕtvych, ktorých si podľa médií vyžiadala prestrelka a následná rukojemnícka dráma v predajni s kóšer potravinami na východnom okraji Paríža.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva bol v supermarkete postrelený jeden človek, ktorý utrpel vážne zranenia. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje z francúzskej polície.

 


     

Muž ozbrojený automatickou zbraňou podľa francúzskych médií začal strieľať v kóšer obchode v oblasti Porte de Vincennes a zadržal v ňom viacero rukojemníkov. 
     

Presný počet rukojemníkov nie je známy. Francúzske médiá hovoria minimálne o piatich a údajne sú medzi nimi aj deti. Polícia celé okolie obchodu uzavrela a nad štvrťou hliadkujú policajné vrtuľníky. Neskôr nariadila uzatvoriť všetky obchody v okolí kóšer predajne.
     

Útočníkom by podľa médií mal byť strelec z Montrouge, ktorý vo štvrtok pri pouličnej prestrelke na južnom predmestí Paríža smrteľne zranil jednu policajtku a jej kolegu vážne zranil.

 


     

Parížska polícia dnes zverejnila podobizeň muža podozrivého zo štvrtkového zabitia policajtky. Ide o 32-ročného muža čiernej pleti menom Amedy Coulibaly. Nemenovaný predstaviteľ polície, citovaný agentúrou AP, uviedol, že tento istý páchateľ je zodpovedný aj za dnešnú rukojemnícku drámu v supermarkete. 
     

Coulibaly je pravdepodobne členom tej istej džihádistickej skupiny, ako dvaja bratia zodpovední za útok na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo. 
     

Jeho komplickou je ďalšia podozrivá osoba hľadaná v súvislosti so štvrtkovým zastrelením policajtky - 26-ročná Hayat Boumeddiene. Podľa polície sú obaja "ozbrojení a nebezpeční".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies