Francúzske mestečko Vendargues zakázalo po útokoch prezliekanie za klaunov

NETKY.SK • 31 Október 2014, 06:49 • 2 min
Francúzske mestečko Vendargues zakázalo po útokoch prezliekanie za klaunov

PARÍŽ - Mestečko Vendargues pri Montpellieri v južnom Francúzsku zakázalo ľuďom, aby sa pohybovali v uliciach prezlečení za klaunov - najmä počas dnešného Halloweenu.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie starostu Pierra Dudieuzera prišlo po sérii incidentov, pri ktorých vo Francúzsku ľudia oblečení ako hroziví klauni vystrašili deti a vo viacerých prípadoch napadli iných ľudí. V jednom prípade mladistvý páchateľ zaútočil na okoloidúceho železnou tyčou.
      

Tento fenomén sa v posledných týždňoch rozšíril na Facebooku, kde niektoré skupiny sledujú spozorovania klaunov po krajine. Vendargues, mesto so 6000 obyvateľmi, je však zrejme prvé, ktoré vydalo zákaz klaunov. Nariadenie zverejnené tento týždeň na webovej stránke mesta uvádza, že zákaz je "absolútny" počas dnešného večera a ostane v platnosti počas novembra pre všetkých vo veku 13 a viac rokov, informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona