Francúzske kluby odložili štrajk, idú rokovať

NETKY.SK • 14 November 2013, 15:42 • 2 min
Francúzske kluby odložili štrajk, idú rokovať

PARÍŽ - Profesionálne francúzske futbalové kluby odložili plánovaný štrajk, výnimku z platenia tzv. superdane sa pokúsia získať za rokovacím stolom. Pôvodne sa dve najvyššie francúzske súťaže mali zastaviť v termíne od 29. novembra do 2. decembra 2013.

slovakia

left justify in out

"Rozhodli sme sa, že odložíme deň akcie a vrátime sa k rokovaniam o udržateľnosti pre futbal," povedal prezident Únie profesionálnych futbalových klubov (UCPF) Jean-Pierre Louvel.

Kluby chcú protestovať proti úmyslu socialistickej vlády uvaliť 75-percentnú superdaň na príjmy od milióna eur vyššie. Ak vstúpia do štrajku, ligové súťaže "v krajine galského kohúta" sa nebudú hrať prvýkrát od roku 1972.

Francúzsky prezident Francois Hollande zatiaľ odmieta oslobodiť futbalistov od povinnosti platiť sedemdesiatpäťpercentnú daň pri vysokých príjmoch, ktorá by podľa odhadov mala kluby pripraviť minimálne o 44 miliónov eur. Zasiahne 14 z 20 klubov Ligue 1. Nedotkne sa monackého AS, ktoré nepodlieha francúzskym zákonom.

Vysokú daň budú musieť vo Francúzsku uhradiť priamo firmy, ktoré príjmy nad milión eur ročne vyplácajú. Vyberať sa vraj bude iba dva roky a jej výška nemôže prekročiť 5 percent obratu spoločnosti. Proti vyňatiu futbalových klubov zo zoznamu platcov superdane je podľa prieskumov aj francúzska verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies