Francúzske hudobné ceny NRJ pre Rihannu, Miku, ale aj Shakiru a J. Biebera

NETKY.SK • 30 Január 2012, 07:58 • 2 min
Francúzske hudobné ceny NRJ pre Rihannu, Miku, ale aj Shakiru a J. Biebera

Francúzske hudobné ceny NRJ pre Rihannu, Miku, ale aj Shakiru a J. Biebera - Kultúra Barbadosanka Rihanna a Brit Mika získali trofeje pre spevákov roka v medzinárodnej kategórii pri už 13.

slovakia

left justify in out

img

Barbadosanka Rihanna a Brit Mika získali trofeje pre spevákov roka v medzinárodnej kategórii pri už 13. udeľovaní francúzskych hudobných cien NRJ. Dejiskom galavečera spojeného s odovzdávaním týchto ocenení bol v sobotu večer Festivalový palác v juhofrancúzskom Cannes.
      Cenu pre najlepšiu skupinu získala na základe hlasovania miliónov poslucháčov európskej siete rozhlasových staníc so zastúpením v 16 štátoch americká elektro-popová formácia LMFAO (Laughing My Fucking Ass Off). Tomuto duu patrí aj cena za najlepší videoklip v medzinárodnej kategórii (Party Rock Anthem).
      Nováčikom roka sa stala britská speváčka Adele, s ktorej menom sa spája aj najlepší song (Someone Like You). Táto laureátka však na odovzdávaní cien na francúzskom Azúrovom pobreží chýbbala.
      V národnej, respektíve frankofónnej kategórii sa spevákmi roka stali M. Pokora a Shy’m, ktorá zaujala na galavečeri aj mimoriadnou príťažlivosťou, znásobenou pozoruhodnými kostýmami.. Skupinou roka sa v tejto kategórii stali Simple Plan feat. Marie-Mai, nováčikom Keen V.
      Čestné ocenenie si z rúk žijúcej legendy francúzskej hudobnej scény Johnnyho Hallydaya prevzala kolumbijská kráska Shakira, vlaňajšia držiteľka dvoch trofejí NRC, vrátane ceny pre speváčku roka. Ďalšie čestné ocenenie si prevzal idol tínedžeriek Justin Bieber z Kanady. Diamantovú cenu NRJ získala francúzska speváčka Myléne Farmerová.
      V programe vystúpili okrem iných vlani ocenená skupina Coldplay, ale aj David Guetta a Pitbull. Najväčšmi prekvapila prítomnosť Seala, ktorý iba týždeň po oznámení rozchodu s Heidi Klumovou zaspieval s francúzskou speváčkou Nolwenn Leroyovou svoju aktuálnu verziu známeho titulu Ala Greena Let's Stay Together.
         NRJ Music Awards udeľujú od roku 2000. Ich pomenovanie je odvodené od názvu rozhlasovej stanice.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies