Francúzska vláda: Zásah v Sýrii by 'vyvážil' situáciu

NETKY.SK • 4 September 2013, 10:07 • 2 min
Francúzska vláda: Zásah v Sýrii by 'vyvážil' situáciu

PARÍŽ - Francúzska vláda tvrdí, že zásah, ktorým by Sýriu potrestali za použitie chemických zbraní, by "vyvážil" situáciu v konflikte, v ktorom v poslednom čase zaznamenával úspechy režim prezidenta Bašára Asada. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa francúzskej vlády Najat Vallaudová-Belkacemová dnes uviedla, že medzinárodné spoločenstvo má povinnosť konať po útoku z 21. augusta, pri ktorom podľa USA zahynulo 1429 ľudí. Francúzsko, rovnako ako USA, obviňuje zo zodpovednosti Asada. Vallaudová-Belkacemová pre televíziu BFM-TV povedala, že vojenský zásah by mohol "opätovne vyvážiť" občiansku vojnu v Sýrii.

"Ak chcete politické riešenie, musíte pohnúť situáciou," povedal francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius pre rozhlasovú stanicu France Info. O reakcii na údajné chemické útoky v Sýrii bude dnes diskutovať francúzsky parlament. Na rozdiel od amerického prezidenta Baracka Obamu nepotrebuje francúzsky prezident Francois Hollande na nariadenie zásahu hlasovanie v parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies