Francúzska vláda vyzvala na zastavenie štrajku pilotov Air France

NETKY.SK • 17 September 2014, 11:28 • 2 min
Francúzska vláda vyzvala na zastavenie štrajku pilotov Air France

PARÍŽ – Francúzska vláda vyzvala v stredu na ukončenie štrajku pilotov leteckej spoločnosti Air France, ktorý vstúpil do tretieho dňa.

slovakia

left justify in out

Štrajk má v stredu zastaviť až 60 percent všetkých letov Air France. Premiér Manuel Valls zdôraznil, že štrajk má na Francúzsko negatívny dopad, a to nielen na ekonomiku, ale aj na imidž krajiny. „Nikto nechápe, čo má teno štrajk znamenať,“ vyhlásil. Podobne sa vyjadril aj minister pre rozpočet Emmanuel Macron, podľa ktorého by mala vláda prijať opatrenia na zastavenie štrajku.

 

Piloti francúzskej leteckej Air France vstúpili v pondelok do štrajku, ktorý má trvať týždeň. Dôvodom štrajku sú úsporné opatrenia vlajkového prepravcu, ktorý stále neúspešne zápasí s nízkonákladovými spoločnosťami. Pilotom sa nepáči ani rozhodnutie výrazne navýšiť prostriedky pre nízkonákladové dcérske spoločnosti ako je Transavia. Finančné straty sa za deň štrajku odhadujú až na 15 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies