Francúzska vláda prežila hlasovanie o nedôvere

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 07:52 • 2 min
Francúzska vláda prežila hlasovanie o nedôvere

PARÍŽ - Francúzsky premiér Manuel Valls a jeho vláda prežili dnes hlasovanie o nedôvere, ktoré v súvislosti s pripravovanými zmenami v zákonníku práce iniciovala konzervatívna opozícia.

slovakia

left justify in out

Proti vláde sa vyslovilo len 246 poslancov, pričom na jej pád bolo potrebných prinajmenšom 288 hlasov, uvádza AP. O spornej reforme bude teraz diskutovať Senát.

 

Reforma zákonníka práce zahŕňa opatrenia, ktoré majú oslabiť ochranu zamestnancov a uľahčiť ich prepúšťanie. Vláda argumentuje, že navrhované zmeny uľahčia prijímanie nových pracovníkov a prispejú k zníženiu nezamestnanosti.

 

Vláda využila rovnako ako vlani pri presadení ekonomickej reformy článok ústavy, ktorý jej umožňuje schváliť novú legislatívu bez parlamentného hlasovania, ak jej dolná komora zákonodarného zboru (Národné zhromaždenie) nevyjadrí nedôveru.

 

Francúzski odborári a mládežnícke organizácie s pripravovanými zmenami nesúhlasia a organizujú voči nim opakované protesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona