Francúzska vláda predstavila plán na boj proti rasizmu

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 16:19 • 2 min
Francúzska vláda predstavila plán na boj proti rasizmu

PARÍŽ - Francúzsky premiér Manuel Valls v piatok predstavil plán v sume 100 miliónov eur na boj proti rasizmu, antisemitizmu a zločinom z nenávisti.

slovakia

left justify in out

Paríž touto iniciatívou reaguje na januárový útok na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo a následnú rukojemnícku drámu v židovskom kóšer obchode, ktoré si vyžiadali 17 mŕtvych. Plán zahŕňa asi 40 opatrení vrátane sprísnenia trestov za zločiny z rasovej nenávisti ako aj prevencie rasistickej propagandy na internete a prevencie rasovo motivovaných incidentov na školách. Rasistické a antisemitské vyjadrenia budú odteraz priťažujúcou okolnosťou pri akomkoľvek zločine. "Rasizmus, antisemitizmus, nenávisť voči moslimom a cudzincom a homofóbia sa v našej spoločnosti rozrástli neprijateľným spôsobom," povedal Valls na parížskom predmestí Creteil, kde došlo v decembri k útoku na židovský pár. Zdôraznil, že "francúzski židia aj moslimovia sa musia vo Francúzsku cítiť bezpečne".

 

Po parížskych útokoch vzrástli vo Francúzsku protimoslimské incidenty až šesťnásobne, čo vyvoláva obavy tamojšej moslimskej komunity. Protižidovské útoky a incidenty sú taktiež na vzostupe, pričom len minulý rok sa ich počet zdvojnásobil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies