Francúzska vláda pomôže kultúrnym zariadeniam postihnutým útokmi v Paríži

NETKY.SK • 25 November 2015, 18:48 • 2 min
Francúzska vláda pomôže kultúrnym zariadeniam postihnutým útokmi v Paríži

PARÍŽ - Francúzska vláda poskytne ekonomickú pomoc reštauráciám, obchodom a kultúrnym pamiatkám, ktoré utrpeli finančné straty po nedávnych teroristických útokoch v Paríži.

slovakia

left justify in out

Napísala to dnes agentúra AP a dodala, že podľa niektorých správ útoky z 13. novembra dosiaľ spôsobili Francúzsku hospodárske straty vo výške dve miliardy eur.

Podniky, ktoré po útokoch pocítili pokles na svojich tržbách, môžu získať predĺženie daňových a úverových splátok, oznámila francúzska vláda po dnešnom zasadnutí kabinetu.

 

Vláda ďalej zriadi zvláštny fond na podporu divadiel. Znepokojuje ju tiež budúcnosť reštaurácií, malých obchodov, obchodných domov, hotelov a ďalších miest vyhľadávaných turistami.

 

Hovorca francúzskej vlády Stéphane Le Foll pre agentúru AP dnes uviedol, že nemôže potvrdiť informáciu zverejnenú tamojšou rozhlasovou stanicou RTL, podľa ktorej tamojšie ministerstvo financií odhaduje straty spôsobené útokmi na dve miliardy eur. Doplnil však, že to "môže" byť tak.

 

Francúzsko patrí medzi najvyhľadávanejšie turistické destinácie sveta. Viacero múzeí a kultúrnych zariadení uzavrelo svoje priestory pre verejnosť v dôsledku bezpečnostných obáv po teroristických útokoch, pri ktorých zomrelo 13. novembra v Paríži 130 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona