Francúzska vláda musí odškodniť pašerákov drog 5000 eurami

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 18:59 • 2 min
Francúzska vláda musí odškodniť pašerákov drog 5000 eurami

ŠTRASBURG - Francúzsko musí odškodniť každého z piatich odsúdených pašerákov drog sumou päťtisíc eur za porušenie ich práv. Informoval o tom vo štvrtok Európsky súd pre ľudské práva.

slovakia

left justify in out

Ten rozhodol, že francúzske úrady porušili ich ľudské práva tým, že ich po zadržaní pri africkom pobreží v roku 2008 okamžite nepredviedli pred sudcu. Prevoz na územie Francúzska trval 18 dní, následne ich umiestnili do väzby a až po dvoch dňoch sa dostali pred súd. Ten rozhodol o predlžení ich väzby. Podľa ESĽP však Francúzi mohli zaistiť ich okamžité postavenie pred sudcu po dorazení do prístavu v meste Brest.

Sedem členov posádky v Paname registrovej lode Junior dostalo minulý rok od 10 do 25 rokov väzenia za prevoz troch ton výnimočne čistého kokaínu z Brazílie do Alžírska. Celková trhová hodnota zadržaných drog sa odhaduje na 100 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona