Francúzska vláda dokončila proces zvýšenia podielu v Renaulte

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 11:01 • 2 min
Francúzska vláda dokončila proces zvýšenia podielu v Renaulte

PARÍŽ - Francúzska vláda dokončila proces zvýšenia svojho podielu v automobilke Renault na 19,74 % z 15,01 %. Informovala o tom v stredu vládna holdingová investičná spoločnosť APE.

slovakia

left justify in out

Vláda v Paríži odsúhlasila už skôr odkúpenie 14 mil. akcií Renault, čo predstavuje podiel 4,73 % v rámci skupiny. Cieľom je zablokovať rozhodnutie, podľa ktorého by sa vplyv vlády v spoločnosti mohol znížiť.


Vo Francúzsku platí zákon, podľa ktorého môžu mať akcionári firiem viac hlasovacích práv. Akcionári sa však na výročnom valnom zhromaždení môžu dohodnúť na tom, že si ponechajú systém jedného hlasu na jednu akciu. Takýto návrh v rámci spoločnosti Renault padol. Vláda sa chce teda uistiť, že tento návrh predstavitelia spoločnosti neschvália. Vláda to chce podľa skorších vyhlásení nemenovaného zdroja dosiahnuť tým, že si zabezpečí približne 23,2 % hlasovacích práv.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies