Francúzska vláda chce zvýšiť daň na diesel

NETKY.SK • 15 Október 2015, 23:25 • 2 min
Francúzska vláda chce zvýšiť daň na diesel

PARÍŽ - Francúzska vláda chce zakročiť proti z jej pohľadu prílišnej popularite dieselových motorov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Paríž chce preto zvýšiť daň na diesel na úroveň benzínu. To sa stretlo s odporom automobilového zväzu ACA, ktorý dnes tento plán označil za neférový voči majiteľom moderných dieselových vozidiel.

 

Premiér Manuel Valls už predtým ohlásil, že jeho cieľom je v priebehu piatich rokov vyrovnať daňový rozdiel medzi benzínom a dieselom, ktorý aktuálne dosahuje asi 20 centov. Prvým krokom má byť zvýšenie dane na diesel v rokoch 2016 a 2017 vždy o 1 cent. Zároveň sa má zdvojnásobiť príspevok na kúpu nového auta na 1000 eur pre majiteľov minimálne desať rokov starého dieselového vozidla.

 

Vlani dosiahol vo Francúzsku podiel dieselových automobilov na registrácii nových vozidiel 64 %, v Nemecku to bolo 48 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona