Francúzska vláda chce viac nedeľného nakupovania

NETKY.SK • 8 December 2014, 06:52 • 2 min
Francúzska vláda chce viac nedeľného nakupovania

PARÍŽ - Francúzska vláda chce viac nedieľ, počas ktorých budú otvorené obchody. Premiér Manuel Valls v nedeľu večer vo vysielaní televízie France 2 potvrdil plány ministerstva hospodárstva zvýšiť počet pracovných nedieľ z päť na dvanásť v roku.

slovakia

left justify in out

O dĺžke otváracích hodín majú rozhodovať samotné obce. Návrh takéhoto zákona prerokuje vláda v stredu. Turistické centrá dostanú ďalšie výhody. Valls spomínané opatrenia zdôvodnil hrozbou odlevu turistov. Podľa neho nemožno pripustiť, aby návštevníci "v nedeľu radšej vyrazili na nákupy do Londýna". Vzhľadom na to, že s predĺženou otváracou dobu je spojených viac pracovných miest a ekonomický rast, považuje takéto úvahy za cestu "správnym smerom".
      

Zámer francúzskej vlády však zrejme narazí na odpor opozície, ale aj cirkvi a odborov. Prieskum zverejnený pred niekoľkými dňami ukázal, že aj keď 62 percent respondentov si želá obchody otvorené aj v nedeľu, 60 percentám ľudí by sa v tento nechcelo ísť do práce. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies