Francúzska tajná služba: Počet osôb podozrivých z radikalizmu rastie

NETKY.SK • 14 November 2017, 13:12 • 2 min
Francúzska tajná služba: Počet osôb podozrivých z radikalizmu rastie

PARÍŽ - Šéf francúzskej tajnej služby v utorok uviedol, že na zozname osôb sledovaných pre podozrenie z radikalizmu aktuálne figuruje takmer 18 000 ľudí. Varoval pritom, že toto číslo rastie, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Laurent Nuňez, riaditeľ Generálnej správy pre vnútornú bezpečnosť (DGSI), tiež varoval, že ústup radikálov z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) na Blízkom východe "neoslabuje stupeň ohrozenia" Západu. Kapacita džihádistov z IS alebo al-Káidy inšpirovať prostredníctvom propagandy násilné útoky v západných krajinách sa podľa riaditeľa stále nezmenšila. Zdôraznil však, že pre Francúzsko sú momentálne väčším rizikom domáci extrémisti než radikáli zahraničného pôvodu.

 

Dodal, že tajná služba momentálne - spomedzi skoro 18.000 podozrivých - aktívne monitoruje zhruba 4000 osôb. S viacerými atentátnikmi, ktorí v posledných rokoch uskutočnili teroristické útoky vo Francúzsku, sa už skôr spájali podozrenia z radikalizmu, pripomenula AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies