Francúzska prokuratúra požiadala o stíhanie štyroch mužov zadržaných po útokoch

NETKY.SK • 20 Január 2015, 21:29 • 2 min
Francúzska prokuratúra požiadala o stíhanie štyroch mužov zadržaných po útokoch

PARÍŽ - Parížska prokuratúra požiadala dnes o začatie trestného stíhania voči štyrom osobám, zadržaným v súvislosti s nedávnymi teroristickými útokmi v Paríži, oznámila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry sa štvorica podozrivých podieľala na plánovaní prepadu parížskeho kóšer supermarketu. Mala by preto čeliť sérii obvinení súvisiacich s terorizmom, vrátane vraždy a pokusu o vraždu, členstva v zločineckej organizácii, prechovávania a prepravy zbraní a financovania teroristickej činnosti.  
     

Prokuratúra svoje odporúčania zaslala vyšetrujúcim sudcom, ktorí teraz rozhodnú, či začnú trestné stíhanie na základe uvedených obvinení. Štvorica podozrivých vo veku 22-28 rokov je vo väzbe od minulého piatku.
     

Francúzska polícia v rámci pátrania po komplicoch páchateľov parížskych útokov zadržala minulý týždeň celkovo 12 osôb. Osem z nich však následne prepustila na slobodu. Zvyšní štyria by podľa prokuratúry mali čeliť trestnému stíhaniu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies