Francúzska prokuratúra požaduje zastavenie vyšetrovania šéfky MMF

NETKY.SK • 23 September 2015, 16:53 • 2 min
Francúzska prokuratúra požaduje zastavenie vyšetrovania šéfky MMF

PARÍŽ - Francúzska prokuratúra požaduje zastavenie vyšetrovania generálnej riaditeľky Medzinárodného menového fondu (MMF) Christiny Lagardeovej ohľadom jej obchodných rozhodnutí z čias, keď bola francúzskou ministerkou financií.

slovakia

left justify in out

Lagardeová (59) čelí vyšetrovaniu pre obvinenia zo zanedbania povinností v spojitosti s vyplatením 400 miliónov eur podnikateľovi Bernardovi Tapiemu v prípade predaja firmy Adidas. Lagardeová, ktorá musela v záležitosti absolvovať zdĺhavé vypočúvania v Paríži, opakovane označila obvinenia za "absolútne nepodložené".

Osadenstvo MMF sa Lagardeovej zastalo. O tom, či sa prípad zamietne, rozhodne republikový súd, ktorý sa zaoberá pochybeniami vládnych činiteľov. Tapieho podpora bývalého francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho počas predvolebnej kampane v roku 2007 vzbudila podozrenie z výhodnej dohody, z ktorej mal podnikateľ profitovať.

 

Lagardeová stojí na čele MMF od roku 2011, keď vo funkcii nahradila bývalého francúzskeho ministra financií Dominiqua Straussa-Kahna, ktorý bol prinútený odstúpiť po sexuálnom škandále.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies