Francúzska politička Marion Maréchalová sa chystá na návštevu Krymu

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 17:47 • 2 min
Francúzska politička Marion Maréchalová sa chystá na návštevu Krymu

PARÍŽ - Bývalá zákonodarkyňa a Neter francúzskej krajne pravicovej líderky Marine Le Penovej sa chystá v priebehu tohto mesiaca na návštevu polostrova v Čiernom mori. Počas dnešného dňa podala informáciu tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Marion Maréchalová má, aj napriek tomu že v roku 2017 odstúpila z funkcie, ešte na svojej strane veľa priaznivcov. V dňoch 18. až 20. apríla sa zúčastní na Jaltskom medzinárodnom ekonomickom fóre, ktoré bolo založené Rusmi v roku 2014 po anexii krymu od Ukrajiny.

 

Maréchalová i Le Penová presadzujú užšie vzťahy s Ruskou federáciou, pričom sankcie zo strany EÚ na Rusko po anexii Krymu veľmi tvrdo kritizujú. Maréchalová vlani založila v Lyone súkromnú akadémiu politických vied, ktorá kladie dôraz na konzervatívne vyučovanie predmetov vrátane "kultúrnej identity".

 

 

V súčasnoti nezastáva žiadny riadiaci úrad v krajine, no jej ambíciou je dostať sa do vrcholovej politiky. Na konci marca bola dokonca francúzska politička na návšteve Petrohradu, kde sa pred miestnymi študentmi vyjadrila, že "francúzsko-ruské priateľstvo ju počas pôsobenia v parlamente nikdy neopustilo."

 

Le Penová má dokonca ešte hlbšie vzťahy s Ruskom, ako jej neter. Niekoľkokrát sa už stretla s prezidentom Putinom. V roku 2017 dokonca aj pred francúzskymi prezidentskými voľbami. Je známa tým, že sympatizuje a prehlbuje vzťahy s krajne pravicovými, alebo až euroskeptickými politikmi. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona