Francúzska polícia zlikvidovala tábor Rómov na okraji Paríža

NETKY.SK • 27 November 2013, 16:43 • 2 min
Francúzska polícia zlikvidovala tábor Rómov na okraji Paríža

PARÍŽ - Francúzska polícia dnes vysťahovala tábor na okraji Paríža, v ktorom žilo okolo 550 Rómov. Stalo sa tak po sťažnostiach štátnych železníc a parížskych úradov na desiatky chatrčí postavených na ich pozemkoch, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa polície sa vysťahovanie Rómov na predmestí Saint Ouen zaobišlo bez incidentov. Všetkým, ktorých provizórne príbytky boli zlikvidované, úrady ponúkli dočasné ubytovanie. Ponuku však nikto neprijal. Polícia informovala, že z tábora vysťahovala 250 ľudí vrátane 70 detí. Ďalších 300 ľudí opustilo tábor ešte v noci, keď sa dozvedeli o plánovanom vysťahovaní.

Podľa AP žije vo Francúzsku približne 20.000 Rómov. Ich počet sa nedarí znížiť napriek doterajším snahám vlád socialistov a konzervatívcov vrátiť ich domov, predovšetkým do krajín východnej Európy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona